Надстройка на AutoCAD за строителни инженери Виж възможностите Поръчай Текущи промоции Log In
Open
X

Програмиране за AutoCAD.

Една от големите възможности които малко се използват е програмиране за AutoCAD. Към AutoCAD може да се програмира на няколко програмни езика, в зависимост от конкретната задача която е необходима. Ако имате нужда от подобна програма, може да  бъде направена конкретно за Вашият проект. Дори и най-сложния чертеж, ако има повтаряемост може да бъде подложен на автоматизирано чертане.
Всичко което може да се начертае в AutoCAD може да бъде автоматизирано чрез програмиране
Пример за задачи които могат да бъдат подложени на автоматизиране:
  • изчертаване на армировъчни планове на различни елементи – греда, колона, шайба…вече включено в mCAD;
  • изчертаване на армировъчни планове на единични фундаменти;
  • изчертаване на кофражни и армировъчни планове на отделни сглобяеми елементи;
  • създаване на инструменти които са свързани с различен стил на работа. Това би било полезно на много колеги които работят за чужди инвеститори.

Пример за такива програми направени чрез програмиране за AutoCAD:

Спецификатор за 800 руски чертежа.(ВИДЕО)  За този проект в Русия имаше около 800 чертежа, които след като бяха изчертани без определен стил, инвеститора поиска и спецификация по определен руски стандарт. За целта беше създадена програма, която прави такава спецификация. Като усложнения на проблема дойде и факта че армировката беше от два типа стомана. Решението беше – да се изчертава с различен цвят.
Използването на повече програми предотвратява такава ситуация:Програмиране за AutoCAD

Ако имате подобен проект който може да бъде оптимизиран, моля използвайте формата за  контакт и ние в mCAD ще програмираме всеки алгоритъм който би спестил време.